Groep 3/4

De eerste weken in groep 3/4

We zijn de eerste weken al druk bezig geweest!

Groep 3 heeft in kern 1 al veel woordjes en letters geleerd. Ook hebben we gerekend met Roefie Rups. Daarna hebben we een eigen rups gemaakt van onze klas.
In groep 4 wordt er ook druk gewerkt. We hebben bijvoorbeeld bij spelling de regels geleerd die horen bij haas, poes en beer.

Handvaardigheid circuit met groep 4/5

De afgelopen 4 weken hebben wij samen met groep 4/5 ‘sponstaarten’ en ‘mega-grote-hamburgers’ gemaakt, mmmmmmmmm

Kinderboekenweek 2015

Dit jaar was het thema van de Kinderboekenweek ‘Raar maar waar’ en natuurlijk hebben we daar in de klas aandacht aan besteed. Tijdens de opening met de hele school hebben we naar een toneelstuk gekeken over een robot die niet helemaal goed was geprogrammeerd. Daarom ging er de hele tijd van alles mis… Daar hebben we hard om gelachen. Ook hebben we toen het liedje ‘Het is raar maar waar’ van Kinderen voor kinderen gezongen https://www.youtube.com/watch?v=fAElk6S2gZg

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we ook heel veel leuke dingen gedaan, zoals een proefjescircuit samen met groep 4/5:

We hebben robots gemaakt van verschillende soorten dozen en aluminiumfolie:

En er zijn nog drie moeders bij ons in de klas geweest om een prentenboek voor te lezen. Kortom, het was een zeer geslaagde kinderboekenweek!

Groep 3 krijgt computerles van groep 7/8

Groep 3 krijgt de komende weken hulp van kinderen uit groep 7 en 8 bij het werken op de laptop. In groep 3 zijn er allemaal nieuwe programma’s bijgekomen die je op de laptop kunt oefenen. Daarom zijn de ‘experts’ uit de bovenbouw om hulp gevraagd. Super om te zien hoe goed er wordt samengewerkt!

Leescircuit in groep 3

Groep 3 is alweer aan het einde van kern 3. Er zijn al heel veel letters en woordjes bijgeleerd. En de kinderen kunnen al steeds meer lezen. Daarom hebben we kern 3 afgesloten met een leescircuit.

 

                              

© 2012 PCBO de WegWijzer - ontwerp: Koning Harder - technische realisatie: QplusQ